طرز تهیه حلوای اوماج
حلوا نوعی شیرینی یا دسر است. که انواع مختلفی دارد.حلوای اوماج از حلواهای معروف آذربایجان است که در مراسم عزاداری یا به عنوان نذری جهت پذیرایی از مهمانان سرو میشود.
تهیه حلوای اوماج کمی زحمت دارد ولی به دلیل اینکه این حلوا به قدری خوشمزه و سهل الهضم است که ارزش آن همه زحمت را دارد.
مواد لازم حلوای اوماج
شیر : یک فنجان
آرد گندم الک شده : یک لیوان
شکر : یک لیوان
آب : یک لیوان سر خالی
روغن مایع : نصف لیوان
زرد چوبه : یک قاشق چایخوری
گلاب : 1/3 لیوان
زعفران دم کرده : یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه حلوا اوماج :
ابتدا آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و یکی دو جوش بزند. بعد آن را کنار بگذارید.سپس یک لیوان آرد را با زردچوبه مخلوط کنید و در سینی بریزید و بعد یک فنجان شیر را چندین بار روی آرد اسپری کنید و هم بزنید تا زمانی که کل آرد به شکل گلوله گلوله و یا خرده نان بشود.
سپس یک ساعت در سینی پهن کنید تا آرد خشک شود و در طی این مدت چند بار آرد را زیر رو کنید. و بعد در غذاساز یا خرد کن بریزید تا یکدست شود.به این آرد در اصطلاح( اوماج )میگویند.
نصف لیوان روغن را داخل قابلمه ای بریزید و داغ کنید و بعد اوماج را اضافه کنید و با حرارت کم خوب هم بزنید تا از رنگ سفیدی در بیاید و به رنگ کرم شکلاتی در بیاید.
حالا شربت ، زعفران و گلاب را اضافه و هم بزنید تا حلوا جمع شود.
حلوا را با حرارت کم به مدت یک ساعت دم کنید و هر ده دقیقه هم بزنید تا ته نگیرد.
حلوای اوماج آماده شده را به سلیقه دلخواه شکل دهید و با خلال پسته تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد حلوای اوماج
حلوای اوماج جزو کیک و شیرینی – شیرینی خشک میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
حلوای اوماج را می توانید در وعده دسر – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد.
منبع:mokhtalefsara1
[ بازدید : 175 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]